Jongeren Informatie
Punt Amsterdam-Noord
020 333 9222
info@jipnoord.nl

Werk & Geld

Loon

Je loon is afhankelijk van je leeftijd, het soort werk dat je doet en van waar je werkt. We hebben een paar belangrijke dingen over loon voor je op een rijtje gezet. Met vragen kun je altijd langskomen bij JIP.

  • Bruto en nettoloon: Als je werkt, krijg je elke maand een loonstrook van je werkgever: hierop staat wat je bruto verdient en wat je, na aftrek van bijvoorbeeld belasting, netto overhoudt. Het nettosalaris is het bedrag is dat je op je rekening krijgt.
  • Minimumloon: Vanaf je 15e heb je recht op het wettelijk minimumloon. Dat is het loon dat je minimaal moet krijgen. Minder mag niet, meer wel. Op FNVjong vind je het minimumloon dat geldt voor jouw leeftijd. Let op: dit zijn bruto bedragen!
  • Onderbetaling: Onderbetaling betekent dat je minder salaris krijgt dan het voor jou geldende minimumloon. Het komt vooral voor in de horeca en de detailhandel. Dus werk je in een winkel, restaurant of café, controleer dan of je genoeg salaris krijgt. Wat kan je doen als je onderbetaald wordt? Rijksoverheid

Contact met JIP

Geopend ma-di-do-vr 12.00 en 17.00 uur.

Adres: Termini 22

Telefoon: 020-3339222

SMS of What’s App:
06 2326 0849

Stuur ons een E-mail

Like ons op

Tip!

Condooms? Bij het JIP koop je 10 condooms voor €1!

Evenement van de week

Welke evenementen zijn er in Noord?

Volg het op.